Bahan2
-2 cwn tepung gandum
-1 cwn koko
-1 cwn milo
-1 cwn susu pekat
-1 cwn minyak masak/olive oil
-1 cwn air panas
-1 cwn gula
-4 bjk telor
-1/2 sudu kecil baking powder
-1/2 sudu kecil soda bikarbonat
Cara Membuat
- masukkan semua adunan ke dalam bekas
- mix kan semuanya sehingga sebati
- bakar masak sehingga 30-45 minit..masak sehingga masak
Untuk Cream
- 250g cream cheese
- 120g susu pekat manis
- 50ml Susu Cair/Susu Segar/UHT Whipping cream
Mix semua bahan dia atas hingga sebati,adunan ini memang cair.(bagi yg nak cair lg,tmbh lg sedikit Susu Cair/susu Segar/UHT Whipping Cream ye)
Untuk Hiasan 1 buku (250g) cheddar cheese - diparut
Cara penyediaan
1)Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping,tuangkan cream cheese di atas kepingan pertama.
2)Lapiskan dengan kek,tuang semua baki cream cheese tadi.
3)Parutkan cheddar cheese di atas kek.Siap.
-2 cwn tepung gandum
-1 cwn koko
-1 cwn milo
-1 cwn susu pekat
-1 cwn minyak masak/olive oil
-1 cwn air panas
-1 cwn gula
-4 bjk telor
-1/2 sudu kecil baking powder
-1/2 sudu kecil soda bikarbonat
Cara Membuat
- masukkan semua adunan ke dalam bekas
- mix kan semuanya sehingga sebati
- bakar masak sehingga 30-45 minit..masak sehingga masak
Untuk Cream
- 250g cream cheese
- 120g susu pekat manis
- 50ml Susu Cair/Susu Segar/UHT Whipping cream
Mix semua bahan dia atas hingga sebati,adunan ini memang cair.(bagi yg nak cair lg,tmbh lg sedikit Susu Cair/susu Segar/UHT Whipping Cream ye)
Untuk Hiasan 1 buku (250g) cheddar cheese - diparut
Cara penyediaan
1)Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping,tuangkan cream cheese di atas kepingan pertama.
2)Lapiskan dengan kek,tuang semua baki cream cheese tadi.
3)Parutkan cheddar cheese di atas kek.Siap.
Note: Copy dari google.. :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan