KEK COKLAT MOIST LAYER CHEESE
BAHAN A
1 CWN GULA PASIR
1 CWN SERBUK KOKO
1 TIN SUSU CAIR
1 CWN MINYAK JAGUNG
1 CWN SUSU PEKAT
4 BIJI TELUR GRED A(PUKUL HINGGA BERBUIH)
11/2 CWN TPG GANDUM
1 ST BAKING POWDER
1 ST BAKING SODA
BAHAN B
BAHAN CHEESE
250G CREAM CHEESE
60G @ 5 SUDU BESAR GULA KASTOR
25ML AIR
25G TPG GANDUM @ 3 SUDU BESAR+1 SUDU TEH LG KLU SUKA
1 BIJI TELUR GRED A(PUKUL KEMBANG/GEBU)
-MASUKKAN SEMUA BAHAN KECUALI TELUR,PUKUL SEBATI
-KEMUDIAN MASUKKAN TELUR & PUKUL LG SEKEJAP JA..
KEK COKLAT
-CAMPUR BAHAN A MASAK ATS API PERLAHAN HINGGA GULA HANCUR & KETEPIKAN
-AYAK TPG GANDUM,B.POWDER,B.SODA
-MASUKKAN BAHAN AYAK BERSELANG SELI DGN TELUR KE DLM ADUNAN COKLAT HINGGA HABIS & KACAU SEBATI
-PANASKN PENGUKUS 10 MINIT DAHULU,KEMUDIAN KUKUS ADUNAN COKLAT 15-20 MINIT
-KELUARKN DR KUKUSAN,MASUKKAN ADUNAN B (CHEESE) & KUKUS 15-20 MINIT.
-LAST SEKALI MASUKKN BALANCE ADUNAN COKLAT & KUKUS 4O MINIT@ HINGGA KEK MASAK
-SEJUKKAN & BOLEH LA MKN
P/S-KALAU NK WAT CORAK ATS KEK,SIMPAN SEDIKIT ADUNAN CHEESE..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan