Bahan (1 cwn = 250g)
* 2 Cawan Tepung Gandum
* 1 Cawan serbuk Coklat (VanHounten or apa2 dari kedai bakery)-kalau nak cantik pilih yang warna dia gelap sikit.
* 1 Sudu kecil tepung penaik (Baking Powder)
* 1 Sudu kecil Soda Bikarbonat
* 1 Tin susu pekat
* 1 Cawan minyak masak
* 1 Cawan air panas
Hiasan & Coklat Rice / Color Rice (Pape pun boleh)
Cara-Cara
* Masukkan tepung, serbuk coklat, tepung penaik & soda bikarbonat yang telah diayak.
* Masukkan susu, gaulkan sampai sebati. Selepas tu masukkan Minyak masak gaulkan jugak.
* Akhir sekali bila semua dah rata/sebati masukkan air panas n gaulkan.
* Siap boleh isi dalam Paper Cup/Loyang/bekas2 lain
* Selepas tu boleh kukus. Kalau guna Paper Cup (20 minit) / Loyang (30-40 minit)
* Selepas dah masak, keluarkan dan hias.
p/s: Selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan