Selasa, 9 Ogos 2016

Puding Roti Sos Kastad

Puding Roti

Bahan A
3 Cawan Susu Segar
2 Biji Telur
4 SB Gula (ikut keselesaan nk kurangkan atau lebihkan)
2 SB Mentega
6-8 Keping Roti
1 Kotak Kismis

Cara2
Panaskan Bahan A diatas dapur sehingga sebati
Koyak2 roti dan diisi didalam bekas
Masukkan Bahan A tadi di atas roti
Taburkan kismis di atas roti yang telah diisi dengan Bahan A
Bakar 200’C (45 minit) – ikut jenis oven

Sos Kastad

Bahan B
1 Tin Susu Cair
¾ Cawan Air
2 SB Gula (ikut keselesaan nk kurangkan atau lebihkan)
2SB Tepung Kastad

Masak sehingga pekat

Boleh dihidang bersama dengan roti yang telah dibakar tadi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan