Resepi Biskut Sarang Semut
Bahan-bahan : ( 60 – 100 biji )
250 gm butter
1/2 gelas gula
1/4 gelas tepung jagung
2 1/2 biji kuning telur
2 1/2 gelas tepung gandum
1 tea spoon esen vanila
coklat rice utk hiasan
250 gm butter
1/2 gelas gula
1/4 gelas tepung jagung
2 1/2 biji kuning telur
2 1/2 gelas tepung gandum
1 tea spoon esen vanila
coklat rice utk hiasan
Cara Membuat :
1. Butter dikembangkan bersama gula.
2. Masukkan kuning telur sedikit demi sedikit dan esen vanila.
3. Ayak tepung gandum dan tepung jagung dan masukkan sedikit-sedikit ke dalam mentega tadi sehingga menjadi doh.
4. Sagat tepung dan masukkan ke dalam mangkuk kertas. Masukkan coklat rise (boleh juga guna ceri merah dan hijau).
5. Bakar dalam oven 150′, api atas bawah selama 15-20 minit atau sehingga masak.
P/S: Copy ok.. :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan